09.08.2016

Kutsal topraklarda Hac Farizasını yerine getirecek olan kardeşlerimiz dualarla uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığıyla Hacca gidecek 81 vatandaşımız için Kilis Müftülüğü tarafından düzenlenen uğurlama programı İl Müftülüğü binası önünde Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programda duygu yüklü bir konuşma yapan  İl Müftüsü  Mahmut KARATEPE  Hacca gidecek kardeşlerimize ve  yakınlarına hitaben şunları söyledi:

"Değerli Hacı  adayı kardeşlerim ve pek muhterem misafirlerimiz!

Her Mü'minin , her Müslümanın gönlünde o kutsal topraklar, o sevda her zaman taptaze capcanlı durur. Her inanan insan o kutsal beldelere gitmenin, oralara varmanın aşkını hep içinde taşır. Çünkü o beldeler, yeryüzünde Rabbimizin en mübarek saydığı, en mukaddes kıldığı, kutsadığı, yücelttiği, ayetlerinin olduğu, Peygamberlerin ve son Peygamber Hz. Muhammed'in  (s.a.s) makamı ve mekânı olan, yeryüzündeki en güzide yerlerdir.

Ben özellikle Hacca gidecek olan kardeşlerimize seslenmek istiyorum. Değerli kardeşlerim; şu yaşınıza kadar belki yüzlerce yolculuk yaptınız ama hiç böylesini yapmadınız. Şu yapacağınız yolculuktan elde ettiğiniz-edeceğiniz, sevabı ve kârı  bugüne kadar yaptığınız hiçbir yolculuktan elde etmediniz ve de edemeyeceksiniz. Bu yolculuk yeryüzündeki en kutsal mekâna  yapılan en kutlu yolculuktur. Bu yolculuk Allah Resûlü’nün doğup büyüdüğü, yürüdüğü, vahyin indiği, yaşadığı, sevindiği, üzüldüğü, velhasıl hayatını yaşadığı, ayak izlerinin olduğu, o kutsal beldelere yolculuktur. Bu yolculuk, İslamın beş temel esasından biri olan, hac ibadetinin yapıldığı tek ve yegane mekan olan Beytullah'a, Arafat'a, Mina'ya ve Müzdelife'ye yapılan bir yolcuuktur.

Bugün manevi bakımdan heyecanı çok yüksek bir yolculuğa çıkışın ilk adımlarını atıyorsunuz. Sizler Yüce Allah’ın davet ettiği ve O’na misafir olmaya hak kazanmış seçkin kişilersiniz. Öylesine muhteşem bir yolculuğa çıkıyorsunuz ki bu ibadetin güzelliğini ve muhtevasını yeterince tarif edilemediğini, sizler de o mübarek topraklardan döndükten sonra daha iyi anlayacaksınız. Bu yaşanması gereken müstesna bir yolculuktur.

Oraya gidişinizin size bu dünya hayatında verilmiş son bir şans olduğu bilinciyle, hakkını vermeye çalışacağınız bir ibadete dönüştürmelisiniz.”

Değerli kardeşlerimiz! Eğer siz Hac ibadetini farkında olarak, o beldelerde bulunduğunuz sürece, dünyevi bazı meşgaleler sizi esir almazsa, inanıyorum ki, sizin attığınız her adım, hatta alıp verdiğiniz her nefes dahi ibadet olarak değer bulacaktır. Rabbim, çıkacağınız bu mukaddes yolculuğunuzu şu andan itibaren mebrur ve makbul eylesin.”