29.08.2016

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın başlattığı “Şimdi Yaraları Sarma Zamanı” kampanyası sürüyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı, Vatandaşların Hayırlarını İhtiyaç Sahipleriyle Buluşturmaya Devam Ediyor

Kilis İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kilis Şubesi Başkanı Mahmut KARATEPE; kampanyada gelinen noktayla ilgili bilgiler verdi: "Bilindiği üzere Ailelerin acil barınma ihtiyacını karşılayacak çadırlar, tüketime hazır gıda kolileri ve su yardımı Türkmen ailelere çok daha önceden gönderildi gönderilmeye devam ediyor. TDV gönüllüleri bu yardımları bizzat ulaştırdı.

Bölgeye giden ekiplerin sınır ötesinde bulunan kamplarda Kilis Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak günlük 60.000 ekmek ve yine günlük 10.000 kişilik sıcak yemek dağıtıldığını yineleyerek temennimizin bu çalışmaların devamını sağlamak olduğunu belirtti.

"Şimdi Yaraları Sarma Zamanı’’ sloganıyla yardım elleri yine Kayseri İlimizden uzandı.

Daha önce 38 tır yardım gönderen Kayseri Müftülüğü, bugün de büyük bir fedakârlık örneği göstererek Suriye’ye gönderilmek üzere ilimize 14 tır gıda malzemesi gönderdi. Bize ulaşan malzemeleri sıcak yemek olarak sınırın diğer tarafına göndereceğiz. Kardeşlerimizin imkân açısından içerisinde bulunduğu sıkıntılar nedeniyle gönderilen gıdaların yemek haline çevirmeleri mümkün değil bu nedenle yardımları burada sıcak ekmek ve yemek haline getirip bölgeye yolluyoruz. İllerimizden yardım gelmediği zaman Diyanet Vakfı kendi bütçesinden destekliyor. Programımız hız kesmeden devam ediyor."

"Kampanyamız hem sms ile 5601e bağış yapmak isteyen olursa 10 tl karşılığında bağış yapabiliyorlar; hem de banka yoluyla internet sayfamızdan diyanetvakfi.org.tr adresinden online bağış yapılabiliyor. Büyük bir teveccüh var. Tabi ki yardımlarımızı hayırsever aziz milletimizin bağışlarıyla yürütüyoruz."

İl Müftüsü Mahmut KARATEPE Kayseri’den gelen 14 tırın yanı sıra su yüklü 5 tırı da Mehmetçiğe ulaştırılmak üzere Karkamış ilçesinden sınırın Suriye tarafına gönderdiklerini sözlerine ekledi.