29.08.2016

İl Müftümüz Mahmut KARATEPE, İlimiz Merkeze bağlı Hüyüklü Köyüne (Mişetil) yapılacak olan caminin temel atma törenine katıldı.

Törende yaptığı konuşmada caminin yapımına öncülük eden, edecek olan herkese teşekkür eden İl Müftümüz Mahmut KARATEPE  “Bu hayırlı işe öncülük eden herkesten Allah razı olsun. Şahsım ve Camiam adına temelini atacağımız caminin ibadete açılmasına kadar geçen sürede desteklerimizi esirgemeyeceğiz. Bu önemli ve mütevazı ibadethaneye gönül veren başta hayırsever hemşerilerimiz Hacı İsmail AKDEMİR ve Ailesi olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Temeli atılan camii, Akdemir ailesinin katkılarıyla yapılacak olup, dışardan gelecek yardımlara da açık olduğunu belirten Hacı İsmail AKDEMİR, daha önce Camilerinin olmadığını, Köy Halkının ve misafirlerinin namaz kılabilecek kapasiteye sahip, kubbeli mütevazı bir Camii ve  içerisinde gerekli müştemilatının olacağı bir inşaatın başlangıcını Allah’ın izni ve yardımıyla başlatmanın gururunu yaşıyoruz dedi.

Hüyüklü Köyü Cami Temel Atma Töreninde İl Müftümüz Mahmut KARATEPE’nin yanı sıra İl Müftü Yardımcılarımız Dr. M. Mübarek ÇELİK, Mustafa ERDEM, Davetliler, Hacı İsmail AKDEMİR ve Ailesi katıldı.

Temel atma töreni, yapılan ikramlar ve dualarla sona erdi.