02.09.2016

T.C.

KİLİS VALİLİĞİ

İl Müftülüğü

Sayı:23035038-253.01-                                                                                                                                  02/09/2016
Konu:Görevlendirme

DUYURU

Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 10. Maddesi gereğince 2016-2017 eğitim öğretim döneminde İlimiz ve İlçe Müftülüklerimize bağlı bulunan Kur’an Kurslarında ek ders ücreti karşılığında görev almak isteyenler için İlimiz Müftülüğünde yarışma sınavı yapılacaktır.

- Yarışma sınavına geçen yıl ders ücreti karşılığında görev yapanlar da katılacaktır.

(Sınava katılmadığı takdirde görevlendirme cihedine giremeyecektir.)

- Yarışma sınav tarihi ve saati daha sonra Müftülüğümüz ilan panosu ve web sayfamızda duyurulacaktır.

Söz konusu sınava katılma şartları aşağıya çıkarılmıştır.
İlanen duyurulur.

Mahmut KARATEPE
                                                                                                                                                                            İl Müftüsü

SINAVA KATILMA ŞARTLARI:
1- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun Değişik 48. maddesinde aranan genel ve özel şartları taşıyor olmak,
2- Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5’inci maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak,
3- İmam-Hatip Lisesi mezunu veya üstü dini öğrenim düzeyine sahip olmak,
4- Kur’an kursu öğreticiliği yapmaya mani bir engeli bulunmamak,
5- Sabıka Kaydı bulunmamak, (Kamu için)
6- 2014 yılı KPSS (DHBT)’den 60 puan ve üzeri almış olmak, 60 ve üzeri puanalan yeterli sayıda müracaatçı bulunmadığı takdirde KPSS (DHBT)’ye girmiş olmak

BAŞVURU, SINAV, GÖREVLENDİRME İŞLEMLERİ VE DİĞER HUSUSLAR:
1- Başvuru şartlarını taşıyan adaylar en geç 20.09.2016 Salı günü tarihi mesai bitimine kadar Mezuniyet Belgesi,Kimlik fotokopisi ve  KPSS (DHBT) sonuç belgeleri ile en yakın İlçe Müftülüğüne dilekçe ile müracaat edeceklerdir.
2- Sınav sonucu İlimiz Müftülüğü www.kilis.diyanet.gov.tr  internet adresinin “Duyurular” bölümünde ilan edilecektir.
3- Sözlü sınav sonucu 70 puan alanlar başarılı sayılacak, adaylar arasından en yüksek puan alan adaydan başlamak suretiyle başarı sırasına göre görevlendirmeler yapılacaktır. Puanların eşit olması halinde; KPSS (DHBT)  puanı, hafızlık, eğitim ve doğum tarihine göre görevlendirmede öncelik verilecektir.
4- Sınav ve görevlendirme süresince İl Müftülüğümüz internet sitesinde yapılacak tüm duyurular tebligat niteliğinde sayılacaktır.

SINAV KONULARI:
1- Kur’an-ı Kerim,