05.09.2016

YARDIM ELİ BU KEZ DE BİLECİK İLİMİZDEN

Yardım tırlarını bizzat teslim alan Kilis İl Müftüsü Mahmut Karatepe, tarafımıza ulaşan un-bakliyat gibi ve şu anda teslim aldığımız Bilecik İlimizden gelen 56 TON UNU, ilimizde anlaşmalı fırınlarımızla ekmeğe dönüştürerek günlük 60 bin ekmek ve Diyanet İşleri Başkanlığımız öncülüğünde Türkiye Diyanet Vakfı’yla organize ettiğimiz mobil mutfağımızda da yemeğe dönüştürerek,  günlük 10 bin kişilik sıcak yemek dağıtımı yaptıklarını ifade etti.

Toplanan yardımların ihtiyaç sahibi Suriyeli sığınmacılara ulaştırılması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirten İl Müftüsü Mahmut Karatepe, "Diyanet İşleri Başkanımızın talimatlarıyla, tüm Türkiye genelinde, özellikle Suriye’de yaşanan müessif hadiseler sonucu sıkıntılara merhem olma amaçlı tertiplediğimiz bu yardımlar, hem ülkemiz içerisinde hem de Suriye'de Bayırbucak Türkmenleri ile Kilis'imizin hemen karşısındaki kardeşlerimizin ülkemize yönelmiş olmaları sonucu sınırımızın yanı başındaki sıkıntılı durumlarını biraz olsun hafifletme adına sarfettiğimiz bu çabaların indi İlahide yer alması gayreti içerisindeyiz.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfımızın yardımları devam edecektir." diye konuştu.