09.09.2016

Kaplan Ailesi Adına Yaptırılan Mescid Düzenlenen Törenle İbadete Açıldı

Törene İl Müftüsü Mahmut Karatepe, Kilis Emniyet Müdürü Candemir Özdemir, İl Jandarma Komutanı J.Albay Gökhan Şahin, Elbeyli Kaymakamı Gülhani Ozan Sarı, Elbeyli Belediye Başkanı Süleyman Şimşek, Kurum ve daire Amirleri, Kaplan ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlimiz Merkez Murtaza Paşa Camii İmam Hatibi Abdullah Gözükızıl tarafından okunan Kur’an tilavetiyle başlayan törende konuşan Hacı Mehdi Kaplan, yeni yaptırdığı Mescidin ibadete açılmasından duyduğu mutluluğu ifade etti.

Yapılan protokol konuşmalarının ardından konuşmasına şehitler için dua ederek başlayan İl Müftüsü Mahmut Karatepe; dinimizde ibadethane açmanın önemine işaret ederek “Camiler, imar etmek, mabetler imar etmek, elbette son derece önemlidir. Ama bütün bu camilerin mabetlerin asıl gayesi insanı imar etmek, onun gönül dünyasını imar etmektir” dedi.

Ensar şehri Kilis’in Kahraman İlçesi, Elbeyli İlçemize bu Mescidi kazandıran Kaplan ailesine teşekkür eden İl Müftüsü Mahmut Karatepe, dua etti ve protokol üyeleriyle birlikte kurdele kesildi. İl Müftüsü Mahmut Karatepe Halka Hutbe irad etti.

Açılış töreni kılınan Cuma namazının ardından yapılan ikramlarla sona erdi.