10.10.2016

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASINDA BAYANLARA ÖZEL KONFERANS

Kelamların en güzeli ile başlayan program İl Müftülüğümüz toplantı salonunda yapıldı.

İl Müftümüz Mahmut KARATEPE yaptığı açılış konuşmasına, içinde bulunduğumuz haftanın ve ayın hayırlar getirmesi temennisiyle başladı. Dünyanın dört bir tarafında yaşanılan sıkıntıların baş müsebbibi İslam Dininin tam manasıyla anlaşılamadığı veya tam manasıyla anlatılamamasını vurgulayarak, Din Gönüllüleri olarak bu problemlerin giderilmesi için gayret sarf ettiklerini ifade ettiler.

“Cami ve Kitap” Konulu konuşmasında İl Vaizesi Betül AĞKUŞ, Hz. Peygamber (SAV) döneminde mescitlerin hayatın merkezi olduğunu, Eğitim ve Öğretimin temel merkezi olduğunu dile getirerek Camilerin tarih sürecindeki konumundan bahsetti. Özellikle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından işlenen konularla sadece ibadet maksatlı olmadığını, Camilerin sosyal hayatın da merkezi haline geldiğini belirtti.

İl Vaizesi Tuba ALTUNCU yaptığı konuşmada: İslamın ilme ve İlim adamına verdiği önemi Hz. Peygamber’in (SAV) ilim öğrenmek için çaba sarf eden ilim ehline verdiği müjdelerden bahsederek, “Kendimizi bilmek ve anlamak için Yaratanı bilmek için kısaca hayatı anlamak için ilme ihtiyacımız var” dedi.

İlahilerle devam eden program İlimiz Kur’an Kursu Öğreticisi Zehra ALMAS’ın yaptığı dua ile sona erdi.