11.10.2016

KİLİS MÜFTÜLÜĞÜNDEN TÜRKİYE’DE BİR İLK: ROMEN MAHALLESİNDE KUR’AN KURSU AÇILDI

Açılış programı Sayın Kilis Valimiz İsmail ÇATAKLI, Belediye Başkanımız Av Hasan KARA, İl Müftümüz Mahmut KARATEPE, Müftü Yardımcılarımız, Hayırsever İş Adamı Ahmet NALÇACIOĞLU TV 79 Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah ALPDAĞ ve çok sayıda Romen vatandaşımızın katılımıyla gerçekleştirildi.

Yoğun ilginin yansıması olarak Romen kardeşlerimiz davul-zurna ile programa eşlik ettiler açılışı bayram havasında kutladılar.

Açılış konuşmasını yapan Kilis Müftümüz Mahmut KARATEPE Ayvaz Efendi Fatma-Yusuf NALÇACIOĞLU Kur’an Kursunda emeği geçen herkese özellikle Ahmet NALÇACIOĞLU’na ve Kilis Belediyesine teşekkür ederek  “Camiler, Eğitimhaneler, Mabetler imar etmek, elbette son derece önemlidir.  Ama bütün bu camilerin, eğitimhanelerin, mabetlerin asıl gayesi insanı imar etmek, onun gönül dünyasını imar etmektir” dedi.

Belediye Başkanı Av. Hasan KARA ise yaptığı konuşmasında: “Öncelikle Muharrem ayınızı tebrik ediyorum. Rabbim acılarla dolu olan Muharrem ayının bundan sonra geçmiş acıları unutturup güzelliklere vesile olmasını niyaz ediyorum. Burada Kur’an Kursu yapımında emeği geçen Müftülüğümüze, burayı bağışlayan Nalçacıoğlu Ailesine ve burada hizmet veren hocalarımıza Kilis adına teşekkür ediyorum. Hz. Ali Efendimiz “Bana bir harf öğretenin kölesi olurum” diyor. Hele bu iş Kuranı Kerim olursa o apayrı bir lezzet.  Burada çok güzel bir vazife ifa ediliyor bizler de Kilis Belediyesi olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Buradaki Kuran Kursumuzda yapılacak olan bu faaliyetlerimiz başta hanımefendilere olmak üzere mahallemize ve Kilis’imize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Belediye Başkanı’nın konuşmasının ardından Sayın Valimiz İsmail ÇATAKLI ise şu açıklamalarda bulundu; “Bu özel ve güzel günde anlamlı açılışta bizleri bir araya getiren Rabbime hamd ediyorum. Hepimiz ülkemiz de yaşanan sorunların temelinde cehaletin yattığını biliyoruz. Kuran-ı Kerimi okumak, öğrenmek ve öğretmek… Bu bağlamda İslam âlemindeki yaşanan sıkıntının temeli bu emre uyulmamasıdır. Bu tür mekânları çoğaltarak dinimizin Peygambere indiği şekliyle Peygamberimizin yaşadığı şekliyle öğrenilmesi ve o şekilde yaşanması halinde, yaşanabilecek sorunların üstesinden gelebileceğimizin farkındayız. Bu yönü ile özellikle Diyanet İşleri Camiamıza, mensuplarımıza önemli görevler düşüyor. Ama bir o kadar da hepimize görevler düşüyor kendimiz talep eden, öğrenen olmak durumundayız. Bu sebeple bu güzel mekânın meydana getirilmesinde emeği geçenlere Belediyemize, Nalçacıoğlu’na, Kursumuzun görevli olan arkadaşlarımıza ve Müftülüğümüze çok teşekkür ediyorum. İnşallah hayırlı hizmetlere vesile olur diyor hayırlı olsun diyorum” dedi.

Tören, Kur’an Kursunun gezilmesinin ardından yapılan ikramlar ve Romen vatandaşların Davul-Zurna eşliğinde halay çekmesiyle sona erdi.