24.10.2016

4-6 yaş grubu Muhammet Remzi Summak Kur’an Kursu açıldı.

İl Müftümüz Sayın Mahmut Karatepe, Şakir Atik Cami civarında hayırsever vatandaşımız Mehmet Summak tarafından yaptırılan 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik  “Muhammet Remzi Summak Kur’an Kursu”nun açılışını, Valimiz Sayın İsmail Çataklı ile birlikte yaptı.

Program Kuranı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış Konuşmasını İl Müftümüz Sayın Mahmut Karatepe yaptı. Karatepe, dünya hayatının ve ahiret âlemini en iyi şekilde öğrenmenin yolunun Kur'an'dan geçtiğini ifade etti. Ayrıca, Karatepe "Bugüne kadar başımıza ne sıkıntı geldiyse, ne zahmet çektiysek bilmemezlikten, okumamazlıktan dolayı çektik. Onun için hem geçmişimize layık olabilmek, hem de bugünümüzü ihya edebilmek, hem de geleceğimizden emin olabilmek için, çocuklarımızı hem dünya bilgileri ile hem de manevi bilgiler ile donatmak zorundayız. Öyle donatmalıyız ki çocuklarımız bizlerden kat kat ileride olmalı ve bizleri geçmeliler ki geleceğimize güvenle bakabilelim.” dedi.

Vali Çataklı, 4-6 Yaş Kuran kursunun açılışında katkılardan dolayı hayırsever Mehmet Summak’a teşekkür etti.

Program İl Müftümüz Sayın Mahmut Karatepe’nin yapmış olduğu dua ile son buldu.