17.01.2017

T.C.

KİLİS VALİLİĞİ

İl Müftülüğü

Sayı: 23035038-253.01-                                                                                                 16/01/2017

Konu: Görevlendirme

DUYURU

Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 10. Maddesi gereğince 2016-2017 eğitim öğretim döneminde İlimiz ve İlçe müftülüklerine bağlı köylerde bulunan Kur’an kurslarında ihtiyaç halinde görevlendirmek üzere, ek ders ücreti karşılığında görev almak isteyenler için İlimiz Müftülüğünde yarışma sınavı yapılacaktır.

Yarışma sınavı 02 Şubat 2017 tarihinde saat:09:30’da İl Müftülüğü’nde yapılacaktır.

Söz konusu sınava katılma şartları aşağıya çıkartılmıştır.

Mahmut KARATEPE

İl Müftüsü

SINAVA KATILMA ŞARTLARI:

1-657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun Değişik 48. Maddesinde aranan genel ve özel şartları taşıyor olmak,

2-Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5’inci maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak,

3-İmam-Hatip Lisesi mezunu veya üstü dini öğrenim düzeyine sahip olmak,

4-Kur’an kursu öğreticiliği yapmaya mani bir engeli bulunmamak,

5-Sabıka Kaydı bulunmamak,( Kamu için)

6-2016 yılı KPSS-DHBT’den 60 puan veya üzeri almış olmak.

BAŞVURU. SINAV, GÖREVLENDİRME İŞLEMLERİ VE DİĞER HUSUSLAR:

1-Başvuru şartlarını taşıyan adaylar en geç 01/02/2017 Çarşamba günü mesai bitimine kadar Mezuniyet Belgesi, Kimlik Fotokopisi ve KPSS (DHPT)’sonuç belgeleri ile dilekçe ile müracaat edeceklerdir.

2-Sözlü sınav sonucu 70 puan olanlar başarılı sayılacak olup, adaylar arasında en yüksek puan alan adaydan başlamak suretiyle başarı sırasına göre görevlendirmeler yapılacaktır. Puanların eşit olması halinde; KPSS(DHPT) puanı, hafızlık, eğitim ve doğum tarihine görev görevlendirmede öncelik verilecektir.

SINAV KONULARI

1-Kur’an-ı Kerim

2-Temel İlmihal Bilgisi (İtikat, İbadet, Siyer ve Ahlak konuları)

3-Pedogjik Formasyon Bilgisi