24.08.2017

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Geçici Öğretici İlanı

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı içerisinde İlimiz ve bağlı İlçe Müftülüğündeki  Kur’an Kurslarında ihtiyaç olduğu takdirde değerlendirilmek üzere İl Müftülüğümüzce aşağıda belirtilen şartlara göre yarışma sınavı ile ek ders ücreti karşılığında Geçici Kur’an Kursu Öğreticisi seçimi yapılacaktır. İlgililere ilanen duyurulur.

A- SINAVA KATILMA ŞARTLARI:

1. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun Değişik 48. maddesinde aranan genel ve özel şartları taşıyor olmak,
  2. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5’inci maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak,
  3. İmam-Hatip Lisesi mezunu veya üstü dini öğrenim düzeyine sahip olmak,
  4. Kur’an kursu öğreticiliği yapmaya mani bir engeli bulunmamak,
  5. Sabıka Kaydı bulunmamak, (Kamu için)
  6. 2016 yılı KPSS (DHBT)’den 60 puan ve üzeri almış olmak,

B- BAŞVURU İŞLEMLERİ

1. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar en geç 08.09.2017 Cuma günü  mesai bitimine kadar;
    1. Dilekçe, (İl Müftülüğünden temin edilecek)
    2. T.C. Kimlik numaralı nüfus cüzdanı fotokopisi,
    3. 2016 KPSS (DHBT) öğrenim durumuna göre diploma aslı,
    4. 2016 KPSS (DHBT) sonuç belgesi,
    5. Varsa Hafızlık belgesi, 4-6 yaş sertifikası,
    6. Bir adet vesikalık fotoğraf ile İl Müftülüğüne müracaat edeceklerdir.
  2. Her aday sadece bir İlçe Müftülüğüne müracaat edebilir. Birden fazla  kategoriye müracaat edenlerin müracaatları ve sınava katılmaları halinde sınavları geçersiz sayılacaktır. Müracaatlar Hafızlık, 4 -6 yaş, ihtiyaç odaklı gruplarından sadece birine yapılacaktır.
  3. Sınava müracaat eden adayların DHBT öğrenim durumları ile DİBBYS (İKYS) Sınav menüsü altında bulunan DHBT puanını ve öğrenim durumlarını sorgulama ekranından kontrol edeceklerdir.
  4. Belgeleri eksik olanlar ile faks ve e-posta yoluyla yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

C- SINAV İŞLEMLERİ

1. Sınav Kilis İl Müftülüğü Hizmet binasında 12 Eylül 2017 tarihinde yapılacak olup katılımın fazla olması halinde devam eden günler de sürebilir. Sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi ve sınava gireceği tarihler ilan bitim tarihinden sonra İlimiz Müftülüğü kilis.diyanet.gov.tr  internet adresi “Duyurular” bölümünde ilan edilecektir.
  2. İlan edilecek tarihlerde sınava katılmayanlar sınav hakkını kaybetmiş sayılacak ve ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir.
  3. Her aday müracaat etmiş olduğu ilçeye ve kategoriye göre sınava katılacak olup başarı sıralaması müracaat etmiş olduğu ilçeye ve kategoriye göre belirlenecektir.
  4. Başarılı sayılabilmek için sözlü sınavdan en ez yetmiş (70) puan alınması gerekmektedir.

Ç- GÖREVLENDİRME İŞLEMLERİ

1. Görevlendirmeler, sözlü sınav sonucu başarılı olan adaylar arasından en yüksek puan alan adaydan başlamak suretiyle başarı sırasına göre yapılacaktır. Puanların eşit olması halinde DHBT puanı fazla olan, bu puanın da aynı olması halinde, hafızlık ve öğrenim durumu sırasına göre yapılacaktır.
  2. Sınav ve görevlendirme süresince İl Müftülüğümüz internet sitesinde yapılacak tüm duyurular tebligat sayılacaktır.
  3. Sınav öncesi, sonrası ve görevlendirme sürecindeki işlemlerde gerçeğe aykırı belge verdiği ya da beyanda bulunduğu tespit edilen adayların başvuru ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi görevlendirilmeleri yapılsa dahi görevleriyle ilişikleri kesilecektir.
  4. Görevlendirildikten sonra yapılacak Güvenlik Soruşturmasında olumsuz bir durumla karşılaşılması halinde görevlendirmeler sonlandırılacaktır.

D- SINAV KONULARI:

Yüzüne eğitiminde görev alacak öğreticiler: a. Temel ilmihal bilgisi(50puan)

1. Pedagojik formasyon bilgisi (30 puan)
  2. Kavrama, muhakeme etme, özetleme ve ifade etme yeteneği (10 puan)
  3. Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu (10 puan).

4-6 yaş eğitiminde görev alacak öğreticiler: a. Temel ilmihal bilgisi (30uan)

1. Çocuk gelişimi ve eğitimi bilgisi (30 puan)
  2. Pedagojik formasyon bilgisi (20 puan)
  3. Kavrama, muhakeme etme, özetleme ve ifade etme yeteneği (10 puan)
  4. Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu (10 puan)

Hafızlık eğitiminde görev alacak Öğreticiler: a. Hafızlığı (50 puan)

1. Temel ilmihal bilgisi (25 puan)
  2. Pedagojik formasyon bilgisi (15 puan)
  3. Kavrama, muhakeme etme, özetleme ve ifade etme yeteneği, liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu (10 puan).