06.09.2017

VEKİL İMAM HATİP SINAV DUYURUSU

KİLİS İL MÜFTÜLÜĞÜ VEKİL İMAM HATİP SINAV DUYURUSU

Herhangi bir sebeple görevlisi geçici olarak en az 3(üç) ay ve daha uzun süreli yurtdışı görevi veya diğer görevlendirmeler için görevinden ayrılan imam-hatiplerin yerine, 657 sayılı D.M.K.’ nun 86. maddesi gereğince 2/3 maaşla vekil olarak atanacakların camilerin önem ve öncelik durumuna göre tespiti için mülakat yapılacaktır.

I-Sınava Katılmak İsteyen Adaylarda Aranacak Şartlar

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48/A maddesindeki şartlar ile Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin “ortak nitelik” şartını taşımak,

2- Vekil imam-hatip olarak atanmak için en az imam-hatip lisesi mezunu ve üstü dini öğrenim, vekil müezzin-kayyımlık için en az imam-hatip lisesi mezunu, üstü dini öğrenim mezunu veya lise mezunu ve hafız olmak,

3-En son yapılan KPSS ve DHBT’ ye girip en az 60 puan almış olmak.

4- Halen vekil olarak görev yapıp da yukarıdaki şartları taşıyanlar için 11.09.2017 tarihi itibariyle görevi sona erecek olmak. (bu tarihten sonra görev süresi sona erecek olanlar mülakata alınmayacaklardır.)

II-Başvuru ve Sınav

1. Yukarıdaki şartları taşıyan adaylar 29/08/2017 - 12/09/2017 tarihleri mesai günleri 08:30-16:30 saatlerinde istenen belgelerle birlikte il müftülüğümüze şahsen veya mektupla müracaat edeceklerdir.
  2. Sınav 13.09.2017 Çarşamba günü saat 09.00’da Kilis İl Müftülüğünde yapılacaktır.
  3. Başvuru işlemlerinin hatasız, eksiksiz ve duyuruda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından adayın kendisi sorumlu olacaktır.

III-Sınav İşlemleri

1- Mülakatta 70 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacaklardır. En yüksek puan alanlardan başlamak suretiyle atama yapılacaktır. Ancak aynı puanı alanlardan öncelik; öğrenim durumu yüksek olana; sıralama değişmezse hafız olana; sıralama yine değişmezse doğum tarihi önce olana, yine de değişmezse yeterliliği güncel olana en sonunda yine değişme olmazsa adının alfabedeki sırasına göre verilecektir.

IV-Diğer Hususlar

1. Sırası gelip teklif edilen görevi istemeyenler ancak dilekçe ile feragat edebileceklerdir. Feragat edenlere ikinci bir hak tanınmayacaktır.
  2. Müracaat evrakı eksik olanlar ile sınav öncesi, sonrası ve atama sürecindeki işlemlerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin başvuruları geçersiz sayılır. Bu durumun sınavdan sonra tespit edilmesi halinde ise bu kişilerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz; atamaları yapılmış olsa dahi atamaları iptal edilir ve bu kişiler hiçbir hak talep edemezler.
  3. İlgili mevzuattaki cami gruplarına göre, önem ve özellik arz eden camilere atama yapılırken atanmayanlar arasından tercihen atama yapılabilir.
  4. Diğer atama hususları daha sonra ilan edilecektir.

V-Başvuru İçin Gerekli Belgeler

Adayların aşağıdaki belgeleri şahsen veya ıslak imzalı dilekçeleri ve diplomanın aslı bulunmak kaydı ile postayla il Müftülüğü personel kısım şefliğine teslim etme/göndermeleri gerekir.

Dilekçe (Ek-1).

1. Diploma Aslı.
  2. Hafızlık Belgesi Aslı (hafız olduğunu beyan edenler için)
  3. İş Talep Formu (fotoğraf yapıştırılmış olacak) (Ek-2).
  4. En son yapılan KPSS’ den herhangi bir puana sahip olduğuna dair belge.
  5. T.C. Kimlik Numaralı Kimlik Belgesi Sureti.
  6. İmam-hatiplik veya müezzin-kayyımlık yapmaya mani bir özrü bulunmadığına ve askerlikle ilişiği olmadığına dair yazılı beyanı ile birlikte İlimiz Müftülüğüne yapılacaktır.

Not: 2,3,5 ve 6’ncı maddelerdeki belgeler başvuruda ibraz edilip atanma sırasında diğer evraklarla beraber Müftülüğümüze teslim edilecektir.

VI-Sınav Konuları

1. Kur’ an- ı Kerim.
  2. Dini Bilgiler ( İtikat, ibadet, siyer, ahlak konuları) .
  3. Kıraat, eda ve seda.
  4. Hitabet.