19.08.2019

Geçici Öğretici Sınav İlanı

DUYURU

Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 10. Maddesi gereğince 2019-2020 eğitim öğretim döneminde İlimiz ve İlçe müftülüklerine bağlı bulunan Kur’an kurslarına değerlendirmek üzere ek ders ücreti karşılığında görev almak alacak geçici öğreticiler için İlimiz Müftülüğünde yarışma sınavı yapılacaktır.

Yarışma sınavına geçen yıl ders ücreti karşılığında görev yapanlarda katılacaktır.(Sınava katılmadığı takdirde görevlendirme cihetine gidilmeyecektir.)

Söz konusu sınava katılma şartları aşağıya çıkartılmıştır.

İlanen duyurulur.

SINAVA KATILMA ŞARTLARI:

1-657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun Değişik 48. Maddesinde aranan genel ve özel şartları taşıyor olmak,

2-Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5’inci maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak,

3-İmam-Hatip Lisesi mezunu veya üstü dini öğrenim düzeyine sahip olmak,

4-Kur’an kursu öğreticiliği yapmaya mani bir engeli bulunmamak,

5-Sabıka Kaydı bulunmamak,( Kamu için)

6-2018 yılı KPSS (DHBT)’den 60 ve üzeri almış olmak, 60 ve üzeri puan alan yeterli sayıda müracaatçı bulunmadığı takdirde KPSS (DHBT)’ye girmiş olmak.

BAŞVURU. SINAV, GÖREVLENDİRME İŞLEMLERİ VE DİĞER HUSUSLAR;

1-Başvuru şartlarını taşıyan adaylar en geç 06.09.2019 Cuma günü mesai bitimine kadar Mezuniyet Belgesi, Kimlik Fotokopisi ve KPSS (DHBT)’sonuç belgeleri ile dilekçe ile müracaat edeceklerdir. Sınav 11.09.2019 tarihinde İl Müftülüğümüzde yapılacaktır.

2-Sınav sonucu İlimiz Müftülüğü http//kilis.diyanet.gov.tr internet adresinin “ Duyurular” bölümünden ilan edilecektir.

3-Sözlü sınav sonucu 70 puan olanlar başarılı sayılacak olup, adaylar arasında en yüksek puan alan adaydan başlamak suretiyle başarı sırasına göre görevlendirmeler yapılacaktır. Puanların eşit olması halinde; KPSS(DHBT) puanı, hafızlık, eğitim ve doğum tarihine görev görevlendirmede öncelik verilecektir.

4-Sınav ve görevlendirme süresince İl Müftülüğümüz internet sitesinden yapılacak tüm duyurular tebligat niteliğinde sayılacaktır.

SINAV KONULARI

1-Kur’an-ı Kerim