08.10.2019

4-6 YAŞ KURAN KURSU AÇILDI

Elbeyli ilçemizde hayırsever işadamları Hacı Mihti KAPLAN ve Selahattin KAPLAN tarafından 500 m2 arsa üzerinde 200 m2 bir alana 4- 6 yaş Kur’an kursu inşa edildi. Geçen şubat ayında imzalanan bir protokolle başlatılan proje Cuma namazı öncesinde düzenlenen bir programla hayata geçirildi.

Açılış programına başta Kilis Valisi Recep SOYTÜRK olmak üzere hayırsever işadamları Hacı Mihti KAPLAN, Selahattin KAPLAN, Kilis Müftüsü Abdurrahman ŞAHİN, Elbeyli Kaymakamı Kadir DUMAN, İlçe Müftümüz Cengiz ÇOLAK, Polateli Müftüsü Recep ÇARPAR, Musabeyli Müftü Vekili Yunus Emre BAKTIR, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Kur’anı kerim tilavetiyle başlayan programda İlçe Müftümüz Cengiz ÇOLAK, 4-6 yaş Kur’an kurslarının 2013-2014 eğitim öğretim yılında 10 pilot ilde başlatıldığını hatırlatarak Kur’an kursunun ilçemize hayırlı olması temennisinde bulundu. Kursun temelinden açılışına kadar tüm masraflarını karşılayan hayır sahiplerine teşekkür etti. Hayırlarının devamını diledi.

Programda konuşan Kilis Valisi Recep SOYTÜRK akıllı tüccarların ahirete yatırım yapan tüccarlar olduğunu böyle bir kursu yaptırmakla amel defterlerinin hep açık kalacağını vurgulayarak kendisinin de en büyük hayalinin böyle bir kurs yaptırmak olduğunu belirterek işadamlarını tebrik etti.

Daha önce kursun yanındaki Hacı Mihti KAPLAN Camiini de yaptırmış olan hayırsevere Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen takdir belgesi takdim edildi.

İl Müftüsü Abdurrahman ŞAHİN'in yaptığı duanın ardından eğitim gören öğrencilerle sohbet edildi. Öğrenci velilerinin memnuniyetini gören Vali SOYTÜRK neden memnun olduklarını sorduğunda çocukların hem okul öncesi gelişimleri için lazım olan şeyleri hem de yüce kitabımız Kur’anı öğrenecekleri için çok mutlu olduklarını söylediler. Sohbet sonunda öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekildi.