16.10.2019

ZEYTİNDALI VE FIRAT KALKANI BÖLGESİNDEN 32 ÖĞRENCİ KİLİS İL MÜFTÜLÜĞÜNÜ ZİYARET ETTİ

Diyanet İşleri Başkanlığının, Türkiye Diyanet Vakfı(TDV) bursuyla yürüttüğü uluslararası İmam Hatip Lisesi projesi kapsamında Zeytin dalı ve Fırat Kalkanı bölgesinden 3’ü kız 32 öğrenci sınır geçişleri sağlanarak Kilis İl Müftülüğünde misafir edildiler.

Kilis İl Müftüsü Abdurrahman Şahin öğrencileri makamında ağırlayarak kendileriyle ilim öğrenmenin fazileti hakkında bir süre sohbet etti.

Öğrencilere eşlik eden Suriye Fırat Kalkanı Bölgesi Mare Müftüsü Ali Hatib Türkiye’de eğitimin çok önemli fırsat olduğunu ve bu eğitimin çok iyi değerlendirilmesi gerektiği konusuna değindi.

Türkiye’de öğrenim görmekten oldukça memnun olduklarını belirten öğrenciler eğitim sonrası yeniden imar edilen Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Bölgesindeki terörden arındırılmış alanda halklarına hizmet edeceklerini belirttiler. Ziyaretin devamında öğrencilere yemek ikram edilerek eğitim görecekleri Bursa, Kayseri, Sivas, Ankara, Konya ve İstanbul illerine yolcu edildiler.