06.02.2024

İlçe Müftümüz Emre GÜNGÖR'ün Miraç Kandili Mesajı

Allah Teâlâ bazı mekânları ve bazı zamanları diğerlerine göre daha feyizli ve mübarek kılmıştır.

Rahmeti, bereketi, fazileti ve mağfireti bol, kutlu bir zaman diliminden geçiyoruz. Bu aylar dini duyguların yoğunluk kazandığı, şefkat, merhamet, yardımlaşma ve dayanışmanın doruk noktaya ulaştığı zaman dilimleridir.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.), Recep ve Şaban aylarında diğer aylara göre daha fazla nafile ibadet eder, Ramazan ayına ruhen ve bedenen büyük bir itina ile hazırlanırdı. Bizler de bu aylarda ve içindeki kandil gecelerinde, geçmişimizin muhasebesini yaparak, sorumluluklarımızı gözden geçirerek, günahlarımıza tövbe ederek, hayır hasenat yaparak ve çokça Kuran okuyup anlamaya çalışarak uygulama gayreti içerisinde olmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle başta asrın felaketinde vefat eden kardeşlerimizide rahmetle anıyorum. Rabbim bir daha bu cennet vatanımıza böyle afetler vermesin.