17.10.2019

CEMİL DEMİR

1971 Yılında Gümüşhane de doğdu.

1989 İzmit İmam Hatip lisesinden mezun olduktan sonra 1995 yılında Mısır el-Ezher Üniversitesi Usulüd-din Fakültesi Tefsir bölümünü bitirdi.

25. Dönem Haseki Eğitim Merkezinden mezun oldu.

Yalova İli Altınova İlçesinde Vaizlik görevinde bulundu.

06/12/2017 tarihi ile 16/09/2019 tarihleri arası Ağrı İli Tutak İlçesinde İlçe Müftüsü olarak görev yaptı.

Yüksek lisansı Yalova İslami İlimler Fakültesi Tefsir ana bilim dalında  ‘’Necm suresinin Alûsi ve Tahrir et-Tenvir adlı tefsirlerden karşılaştırmalı tefsiri’’ tez konusu olarak çalıştı.

30/09/2019 tarihinde Kilis İl Müftülüğüne İl Müftü Yardımcı olarak atanan Cemil Demir, Kilis Müftülüğüne bağlı olarak Fırat Kalkanı bölgesinde Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Koordinatörlüğü görevini sürdürmektedir.

Demir, Ankara Hacı Bayram-ı Veli Üniversitesinde Tefsir alanında doktora eğitimine devam etmektedir.

Müftü Yardımcısı Cemil Demir evli ve iki çocuk babası olup Arapça ve İngilizce bilmektedir.