04.02.2020

Ortaokullar Arası Resim ve Kompozisyon Yarışması

1. Yarışma, kompozisyon ve resim alanlarında, “Çanakkale Zaferi ve Mehmet Akif Ersoy” teması ile gerçekleştirilecektir.
  2. Yarışmaya sadece örgün eğitim-öğretime devam eden ortaokul öğrencileri katılabileceklerdir.
  3. Bir öğrenci sadece bir alandan ve en fazla bir eser ile katılım sağlayabilecektir.
  4. Son başvuru tarihi 31 Mart 2020 olarak belirlenmiştir. Başvurular il ve ilçe müftülüklerine bireysel olarak, eser teslimi ve başvuru aynı anda olacak şekilde gerçekleştirilecektir.
  5. Yarışma aşamalı olarak ilçe ve il müftülüklerince ilçe birincileri ve il çapında birinci, ikinci ve üçüncü olarak dereceye girenlerin tespit edilmesiyle icra edilecektir.
  6. 17 Nisan 2020 tarihine kadar yarışma sonuçlandırılıp dereceye girenler kirikkale.diyanet.gov.tr adresinden ilan edeceklerdir. Dereceye giren öğrencilere ödüller imkanlar ölçüsünce salon programlarında takdim edilecektir.
  7. Yarışma neticesinde il merkezi ve ilçelerde resim ve kompozisyon alanlarında ayrı ayrı olmak üzere birinci olan öğrenciler il ve ilçe müftülüklerince, illerde resim ve kompozisyon alanlarında ayrı ayrı olmak üzere dereceye giren öğrenciler (1.-2.-3.) ise il müftülüğü tarafından imkânlar nispetinde ödüllendirilecektir.
  8. Yarışmacılar, başvuru ve eser teslimi esnasında:
  1. Öğrenci (ortaokul) olduğunu belirten belgeyi,
  2. T.C. Kimlik Kartını yanlarında bulunduracaklar,
  3. Her bir öğrenci, velisi tarafından imzalanmış: “Velisi bulunduğum …………….. ‘nın Müftülüğünüzce düzenlenen kompozisyon/resim yarışmasına katılmasına adının ve eserinin Diyanet İşleri Başkanlığı’nca internet ve sosyal medyada yer almasına, eserinin basılarak yayınlanmasına muvafakat ederim” şeklindeki belgeyi Müftülüğe teslim etmek zorundadır.  Eserin teslim alındığına dair belge, yarışmacıya müftülüklerce verilecektir.
  1. Yarışmaya katılan eserler iade edilmeyecektir.
  2. Eserlerde siyasi mesajların bulunmaması, ahlak kurallarına uygun oluşu ve bir ticari markanın reklamını yapmaması vb. hususlar dikkate alınacaktır.
  3. Kompozisyon alanında yarışmaya katılan eserler için;

a) “Çanakkale Zaferi ve Mehmet Akif Ersoy” teması ile bağlantılı ve özgün olacak, alıntılar için kaynak gösterilecektir.

b) Eserin Türkçe dilbilgisi kurallarına uygun olarak, tercihen elektronik ortamda, times new roman fontuyla, 12 punto ile yazılacak ancak el yazısı ile yazılmış eserler de yarışmaya kabul edilebilecektir.

c) Eserin yazılı olduğu sayfanın (birden çok sayfa söz konusu olduğunda her sayfanın) sol üstüne öğrencinin adı, soyadı, iletişim bilgileri ve öğrencisi olduğu ortaokulun adı yazılacaktır.

d) Katılımcılar eserlerinin özgün olduğunu, daha önce benzeri bir yarışmaya katılmamış olduğunu kabul etmiş sayılırlar.

e) Değerlendirme komisyonu aşağıdaki kriterlere göre puanlama yapacaktır:

1. Konuyu kompozisyon ile ifade edebilme gücü 20 Puan

2. Duygu ve düşünceyi ifade edebilme gücü 20 Puan

3. Kullandığı dilin akıcılığı 20 Puan

4. Kompozisyonda özgünlük 20 Puan

5. Türkçe dilbilgisi kurallarına uygunluk 20 Puan

1. Resim alanında yarışmaya katılan eserler için;

a. Eserler başkasına ait, alıntı ve kopya olmayacak, “Çanakkale Zaferi ve Mehmet Akif Ersoy” teması ile bağlantılı olacaktır.

b. Yarışmacılara malzeme ve teknik serbestliği tanınmıştır. Her türlü resim ve boya malzemesi kullanılabilecektir. Ancak eserlerin sunulacağı resim kâğıtları 35 X 50 boyutlarında olacaktır.

c. Yarışmacılar resim kâğıtlarının arkasına okunaklı bir şekilde, adı soyadı, iletişim bilgileri ve öğrencisi oldukları ortaokulun adını yazacaklardır.

d. Eserlerin zarar görmemesi için resimlerin katlanmadan iki büyük karton arasına veya resim için üretilmiş özel koruyucu materyale yerleştirilerek teslim edilecektir.

e. Katılımcılar eserlerinin özgün olduğunu, daha önce benzeri bir yarışmaya katılmamış olduğunu kabul etmiş sayılırlar.

f. Değerlendirme komisyonu aşağıdaki kriterlere göre puanlama yapacaktır:

1. Konuyu resimde ifade edebilme gücü 20 Puan

2. Duygu ve düşünceyi ifade edebilme gücü 20 Puan