18.02.2021

İl Müftümüz Sayın Abdurrahman ŞAHİN’in Regaib Kandili Mesajı

İl Müftümüz Sayın Abdurrahman Şahin’in Regaib Kandili Mesajı
Rahmeti, bereketi ve mağfireti bol üç ayların manevi iklimine girildiğinin habercisi, Ramazan-ı Şerif’in de müjdecisi olan bir Regaip Kandiline daha kavuşmuş olmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz.
Yüce Rabbimiz’in rahmet ve merhametinden bolca istifade edebilmek için önemli bir fırsat olan bu mübarek gece de ve üç aylar boyunca kulluk şuuru içerisinde hareket ederek, içerisinde barındırdığı önemli gecelerin feyz ve bereketinden en güzel şekilde yararlanmalıyız.
İşte bu anlamda idrak edeceğimiz Regaip Kandili’nde, Yüce Rabbimiz’e, ailemize, devletimize, milletimize ve tüm insanlığa karşı görev ve sorumluluklarımızın olduğunu bir kez daha hatırlamalı, bu müstesna gecelerin özüne yakışır şekilde; vicdan muhasebesi yaparak hesaba çekilmeden önce kendimizi hesaba çekmeliyiz. Bu gece geride bıraktığımız hayatın muhasebesini yaparak değerlendirme ve özeleştiriye tabi tutmalıyız. Yanlış ve kusurlarımızdan dönme konusunda çaba sarf edip doğruya, güzele ve iyiye yönelmeliyiz. Küslük ve dargınlıklara son vererek, bu anlamlı gecenin, birlik ve beraberliğimize vesile olması için üzerimize düşen görevi yerine getirmeliyiz.
Bu duygu ve düşüncelerle; Aziz milletimizin ve bütün İslâm âleminin Regaib Kandili’ni tebrik ediyor; sağlık, afiyet ve huzur içinde Ramazan-ı Şerif’e ulaşmamızı Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum.
Abdurrahman ŞAHİN
Kilis İl Müftüsü