07.06.2023

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen Kilis'te

Diyanet İşleri Başkan yardımcısı Doç.Dr. Burhan İşliyen, Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, Göç ve Manevi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Ahmet Sünetci, Suriye Genel Koordinatörü Aziz Aktan, Gaziantep İl Müftüsü Dr.Hüseyin Hazırlar, Iğdır İl Müftüsü Dr. İrfan Açık ile birlikte ilimizi ziyaret ettiler.
İlk olarak Valimiz Sayın Recep Soytürk'ü ziyaret eden heyet ardından ilimizde faaliyet gösteren Mehmet Pişkin yatılı bölge hafızlık K.Kursunu ziyaret etti.
Hafızlık eğitimi alan öğrencilerle bir süre sohbet eden Başkan yardımcımız İşliyen, hafızlık yapan öğrencilerin ne kadar önemli bir eğitimden geçtiklerini hatırlatarak Kur’an’ı ezberlemenin yanında hayata tatbik etmenin de gerekli olduğunu vurguladı.
Ziyarette, İl Müftümüz Alettin Bozkurt, İl Müftü yardımcılarımız, Şube Müdürlerimiz, Vaizlerimiz ve Kur'an Kursu öğreticilerimizde hazır bulundu.
Ziyaretin ardından ilimiz merkezinde İnşaatı devam eden İhlas Camii'ni ve Hatice Kazancıoğlu Kur’an Kursu ve gençlik merkezini ziyaret eden İşliyen ve beraberindeki heyet bitme aşamasına gelen gençlik merkezinin ilimize hayırlı olması temennisinde bulundular.
İl Müftümüz Alettin Bozkurt da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek İşliyen ve beraberindeki heyete teşekkürlerini ilettiler.
Heyet daha sonra Gaziantep’teki programlara iştirak etmek üzere ilimizden ayrıldı.