21.03.2019

Cezaevinde Çanakkale Şehitleri Anıldı

Kilis L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda 18 Mart Şehitlerini Anma Günü münasebetiyle anma programı yapıldı.

Ceza İnfaz Kurumu Çok Amaçlı Konferans Salonu'nda hükümlü ve tutuklulara yönelik olarak yapılan program şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesi ile başladı.

Şehitler için Kuran-ı Kerim okundu ve hükümlü tutuklular tarafından Çanakkale Oratoryosu sergilendi. Ardından Kilis Müftülüğü'nde görevli Vaiz Hasan Meşe Murakıp Musa Keleş ve seçkin İmamlar tarafından kasideler okundu. Duygu dolu anların yaşandığı programda, hükümlü ve tutuklular böyle önemli günleri hatırlattıkları için İl Müftülüğüne ve Cezaevi İdaresine teşekkür etti.

Ceza İnfaz Kurumu Vaizi Hasan Meşe Çanakkale gibi önemli bir günü andıkları için duygulu anlar yaşadıklarını, Çanakkale'nin bir zaferden öte bir Türk Destanı olduğunu ve bu tür önemli günlerde hükümlü/tutukluların sosyal kültürel yönden gelişimlerine katkıda bulunmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.