08.04.2019

Diyanet İşleri Başkanlığından Ziyaret

Suriye’de Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtları ile terörden arındırılan bölgelerde ve Kilis İl Sınırı içerisinde sunulan Dini ve Eğitim hizmetlerini yürüten görevliler ile istişare toplantısı yapmak ve hizmetleri yerinde gözlemlemek amacıyla İl Müftülüğümüzde toplantı yapıldı.

Toplantıya; Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye MARTI, Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin ALBAYRAK, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Haydar BEKİROĞLU, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir DİNÇ, Göç ve Manevi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Bayram DEMİRTAŞ,  Eğitim Uzmanı Semahat ÖZGENÇ, İl Müftümüz Abdurrahman ŞAHİN, ve Suriye içi Koordinatörleri ve Kilis Müftü Yardımcıları Hüseyin Demirhan, Mehmet Çoban ve Ömer Ayan katıldı.

Suriyeli sığınmacılara yönelik sunulan Dini ve Eğitim hizmetleri konusunda İl Müftüsü Abdurrahman ŞAHİN’in yaptığı sunumdan sonra Suriye içi dağıtımı yapılmak üzere günlük 15.000 kişilik yemek ve 100.000 adet ekmek üretimi yapılan TDV Mutfağını ziyaret eden Heyet oradan da Elbeyli Konteyner Kent Camisindeki programa katıldı.

Programdan sonra Heyet, Suriye’nin kuzeyinde askeri muhaliflerin kontrolündeki Azezde TDV tarafından inşası tamamlanan Ebu Eyüp el-Ensari ve İmam Şatibi Kur'an Kursu ile Azez Diyanet Gençlik Merkezlerinin açılışlarını yaparak ziyaretlerini tamamladı.