17.07.2019

2019 YILI HAC ORGANİZASYONU KAPSAMINDA HACI ADAYLARINA BİLGİLENDİRME SEMİNERİ DÜZENLENDİ

HACI ADAYLARINA BİLGİLENDİRME SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Diyanet İşleri Başkanlığı 2019 Yılı Hac Organizasyonuyla hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gitmeye hazırlanan (Gaziantep 4. Kafile) 95 hacı adayına yönelik İl Müftülüğümüz bünyesinde eğitim semineri verildi.

Seminer, Kilis İl Müftülüğü yanında yer alan Hacı Cümbüş Camii'nde verildi. Başkanlığını İl Müftümüz Abdurrahman ŞAHİN hocamızın yaptığı bilgilendirme seminerine  kafile başkanı Polateli İlçe müftüsü Recep ÇARPAR din görevlilerimiz Abdurrahim SEYREKBASAN ve Muhammed Tahir KARAKUŞ eşlik etti. Hacı adaylarının yer aldığı eğitimde ayrıca Kabe'nin temsili maketi de gösterildi.

2019 yılı hac organizasyonu kapsamında kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına yönelik düzenlenen seminerde hac irşat hizmetleri, Medine’de yapılacak görevler ve hizmetler, umrenin tarifi, tavaf ve say, ihramdan çıkma, Arafat’a hazırlık, Arafat vakfesi, Müzdelife vakfesi, şeytan taşlama, ziyaret tavafı gibi başlıklar altında sunumlar yapıldı.