08.04.2020

65 YAŞ ÜZERİ EMEKLİ DİN GÖREVLİLERİMİZE SOSYAL VEFA DESTEĞİ

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde 81 ilde hizmet yürüten din görevlileri, İçişleri Bakanlığınca oluşturulan "65 Yaş Üstü Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmaları kapsamında vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle İçişleri Bakanlığı tarafından oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubuna Kilis Valiliği koordinesinde çalışmalara Kilis İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Kilis Şubesi de destek verdi.

Korona virüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından 65 yaş ve üstü vatandaşların sokağa çıkmalarının sınırlandırılması üzerine, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Din Görevlilerine hitaben; "Yaşlı ve kronik hastalarımızın ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olalım." talimatı üzerine 81 ilde harekete geçen Din Görevlileri, "65 Yaş Üstü Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmaları kapsamında vatandaşlara evlerinde hizmet vermeye başladı.

Grupta yer alan Kilis Müftüsü Abdurrahman Şahin ve TDV gönüllüleri, virüse karşı risk grubunda yer alan 65 yaş ve üzeri emekli din görevlilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için yağmur çamur gece gündüz demeden çalışıyor.